Доступність посилання

ТОП новини

Убивство Ірини Фаріон. Чому поліція мовчить?


Джерела у правоохоронних органах кажуть, що вбивство мовознавиці могло бути замовним
Джерела у правоохоронних органах кажуть, що вбивство мовознавиці могло бути замовним
  • Що станом на зараз відомо про загибель Ірини Фаріон?

Іменем Ірини Фаріон можуть назвати одну з вулиць у Львові. Тим часом слідство у справі вбивства мовознавиці триває, а від коментарів поліція утримується. Однак джерела у правоохоронних органах повідомили різним медіа, що до вбивства нападник готувався щонайменше місяць і міг здійснити його на замовлення.

У Львові ввечері 19 липня стріляли в Ірину Фаріон. Пізно ввечері того ж дня медики повідомили, що її поранення виявилися несумісними з життям. Правоохоронці спершу кваліфікували напад на Ірину Фаріон як «замах на умисне вбивство». Офіс генерального прокурора вночі 20 липня перекваліфікував злочин на умисне вбивство. Ірині Фаріон було 60 років, вона була депутаткою Верховної Ради сьомого скликання у 2012–2014 роках від партії ВО «Свобода». Мала радикальні погляди з питань функціонування української мови, деякі її висловлювання викликали гучні публічні дискусії.

Читайте також: «Спецоперація ворога України». Реакції на вбивство Ірини Фаріон

  • Мир в обмін на територіальні поступки?

Соціологи дізналися, скільки українців готові поступитися територіями заради закінчення війни. Згідно з результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), станом на травень цього року більше половини опитаних виступали проти здачі територій Росії в обмін на мир, а третина вважала, що для досягнення миру Україна може поступитися деякими територіями. Про що це свідчить?

Читайте також: «Україна надзвичайно стійко тримає оборону» – Патрік Тьорнер про дії НАТО, США, Росії і Китаю

  • Навіщо Кулеба поїхав до Китаю?

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше після повномасштабного вторгнення Росії прибув до Пекіна для переговорів. Понад те, це перший візит очільника українського МЗС до Китаю з 2012 року. Що говорять експерти про мету перемовин?

Читайте також: Чи допоможе Китай припинити війну? Глава МЗС України вперше з початку Великої війни відвідує Пекін

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG