Доступність посилання

ТОП новини

У Демократичній партії США обіцяють «прозорий і впорядкований процес» пошуку нового кандидата


За його словами Джеймі Гаррісона, делегати партії «готові серйозно поставитися до своєї відповідальності» за якнайшвидше представлення кандидата американському народу.
За його словами Джеймі Гаррісона, делегати партії «готові серйозно поставитися до своєї відповідальності» за якнайшвидше представлення кандидата американському народу.

Голова Демократичної партії США Джеймі Гаррісон пообіцяв «прозорий і впорядкований процес» пошуку нового кандидата від їхньої політсили на пост президента.

«Робота, яку ми повинні виконати зараз, хоч і безпрецедентна, але зрозуміла. Найближчими днями партія розпочне прозорий і впорядкований процес, щоб просунутися вперед як об’єднана Демократична партія з кандидатом, який зможе перемогти Дональда Трампа в листопаді. Цей процес регулюватиметься встановленими правилами та процедурами», – написав він у соцмережі Х.

За його словами, делегати партії «готові серйозно поставитися до своєї відповідальності» за якнайшвидше представлення кандидата американському народу.

Гаррісон анонсував найближчим часом від Демократичної партії інформацію про наступні кроки.

Після оголошення про припинення участі в президентських перегонах Джо Байден підтримав чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс як кандидатку від Демократичної партії на виборах президента США.

Однопартійці Байдена закликали його піти у відставку після того, як він невдало виступив дебатах проти кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа 27 червня. Байден виглядав кволим і розгубленим, що викликало питання про його фізичний і психічний стан.

Читайте також: Що станеться якщо Трамп чи Байден вийдуть із президентських перегонів у США?

Байден тижнями опирався закликам відмовитися від номінації, стверджуючи, що він має найкращі шанси перемогти 78-річного Трампа. Байден переміг Трампа у 2020 році з невеликим відривом, випередивши його у ключових штатах, що вагалися, – Пенсильванії, Вісконсині та Мічигані. Однак зараз він відстає від Трампа зі значним відривом у деяких з цих штатів, згідно з опитуваннями громадської думки.

Якщо її оберуть кандидатом від Демократичної партії, Гарріс, 59-річна колишня прокурор і сенатор від Каліфорнії, стане першою чорношкірою жінкою, яка очолить виборчий список однієї з найбільших партій в історії країни.

Форум

XS
SM
MD
LG