Доступність посилання

ТОП новини

Росія просить про обмін на тлі подій у Курській області: чи піде Путін на звільнення оборонців «Азовсталі» ?


ЗСУ взяли в полон найбільшу кількість російських військових з початку війни
ЗСУ взяли в полон найбільшу кількість російських військових з початку війни
  • Росія просить про обмін. Чи обміняє кадировців на оборонців «Азовсталі»?

ЗСУ взяли в полон найбільшу кількість російських військових з початку війни. Серед них і кадировці.
На цьому тлі Росія запропонувала обмін. Україна зацікавлена забрати в першу чергу важкопоранених та оборонців «Азовсталі».

На що піде Росія заради повернення «кадирівців»?

  • Армія РФ вже впритул до Покровська, люди збирають речі?

Тим часом на Донеччині армія РФ наближається впритул до Покровська. Місцева влада просить жителів збирати речі.

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 144 бойових зіткнення, «найгарячіша ситуація» була на Покровському напрямку, також російські сили активно наступали на Торецькому і Курахівському напрямках, повідомив у ранковому зведенні 16 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

  • Чому західні ЗМІ синхронно звинуватили Україну у підриві «Північних потоків»?

А західні медіа описують деталі підриву «Північних потоків». Пишуть, Зеленський і Залужний знали про операцію. Як це повпливає на україно-німецькі відносини?

Газета The Wall Street Journal 14 серпня опублікувала матеріал, у якому стверджується, що нібито президент України Володимир Зеленський спочатку схвалив план підриву «Північних потоків», але потім після прохання ЦРУ спробував зупинити диверсію. За версією WSJ, Зеленський наказав командувачу ЗСУ тоді Валерію Залужному зупинити диверсію, але той нібито проігнорував наказ.

Залужний сказав у коментарі виданню, що йому нічого не відомо про жодну таку операцію, і що будь-які припущення про протилежне є «простою провокацією». Так само це заперечили в Офісі президента.

Днями стало відомо, що суд у Німеччині видав перший ордер на арешт у справі про підрив газопроводів «Північний потік – 1» і «Північний потік – 2», підозрюваним є громадянин України Володимир З. Берлін попросив польську владу заарештувати українця, який, як стверджується, останнім часом жив неподалік Варшави, на підставі ордера.

Про це і не тільки дивіться у програмі Cвобода.Ранок:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG