Доступність посилання

ТОП новини

СБУ відмовила понад 500 держслужбовцям у допуску до державної таємниці з лютого 2022-го


У відповідь на запит Радіо Свобода Служба безпеки України повідомила про кількість відмов на допуск до держтаємниці
У відповідь на запит Радіо Свобода Служба безпеки України повідомила про кількість відмов на допуск до держтаємниці

Органи Служби безпеки України відмовили понад 500 держслужбовцям у допуску до державної таємниці з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Таку інформацію в СБУ надали Радіо Свобода у відповідь на інформаційний запит з приводу захисту державної таємниці, перевірок тих, хто просить про допуск до такої інформації та ризики витоку інформації країні-агресору.

«З початку повномасштабного російського вторгнення органи Служби безпеки України відмовили у наданні допуску до державної таємниці понад 500 працівникам органів державної влади і державних підприємств», – йдеться у відповіді на запит про інформацію, яку Радіо Свобода отримало від працівників Служби безпеки України.

У листі не уточнюється, яким саме особам і працівникам яких саме відомств відмовляли, цю інформацію не надали з міркувань безпеки.

Народні депутати мають доступ до держтаємниць за замовчуванням, це передбачає їхній статус, водночас після повномасштабного вторгнення Росії в Україну частина депутатів, зокрема від проросійської партії ОПЗЖ, виїхали з України, дехто з них отримав підозру в державній зраді, а більшість не приховувала більше свою підтримку Росії й окупації Росією територій України.

Радіо Свобода з’ясувало, хто має доступ до державних таємниць зараз, чи посилили перевірки таких осіб після повномасштабного вторгнення Росії та які ризики витоку чутливої інформації з Верховної Ради. Про це можна почитати у тексті за посиланням.

  • Зображення 16x9

    Роксолана Бичай

    Політична журналістка. Долучилася до команди Радіо Свобода у лютому 2022 року. До цього 6 років працювала на Суспільному. У журналістиці – з 15 років. Родом з Івано-Франкіської області. Цікавлюся не тільки українською, але й міжнародною політикою.

Форум

XS
SM
MD
LG