Доступність посилання

ТОП новини

Влада прифронтових областей повідомляє про поранених і вбитих через обстріли РФ за добу


Ілюстраційне фото. Жителі Костянтинівки серед зруйнованих обстрілами будівель, червень 2024 року
Ілюстраційне фото. Жителі Костянтинівки серед зруйнованих обстрілами будівель, червень 2024 року

Протягом доби 15 серпня внаслідок російських обстрілів загинули троє жителів Донецької області, повідомив голова обласної військової області Вадим Філашкін вранці в п’ятницю:

«За 15 серпня росіяни вбили 3 жителів Донеччини: 2 у Верхньокам’янському і 1 у Миколаївці. Ще 5 людей в області за добу дістали поранення».

За даними обласної влади, двоє людей загинули у Верхньокам’янському, одна людина – в селі Миколаївка. Поранені жителі Новогродівки та Костянтинівки.

Також російських обстрілів зазнали кілька районів Харківської області, заявив очільник регіону Олег Синєгубов. Вони пошкодили житлові будинки, господарчі споруди та інфраструктуру.

«15:33 Куп’янський р-н, Вільхуватська ТГ, с. Приколотне. Внаслідок обстрілу горіли меблі та конструктивні елементи та дах складської будівлі. Постраждали 6 людей. Загинули 45-річний та 58-річний чоловіки», – заявив Синєгубов.

Також через удар по селу Золочів постраждали шестеро людей, в тому числі одна дитина. Там же пошкоджені дитячий садок, Золочівський будинок культури, магазини, приватні будинки, Центр надання адміністративних послуг, приватне підприємство.

Читайте також: Війська РФ вночі атакували Україну дронами і ракетами, БпЛА збили – Повітряні сили

На Херсонщині, за даними голови області Олександра Прокудіна, під обстрілами понад 20 населених пунктів. Російська армія поцілила в об’єкти інфраструктури, гуманітарний штаб, приватне підприємство, житлові будинки. Також пошкоджені газопровід, господарська споруда, гараж та приватні автомобілі.

«Через російську агресію 1 людина загинула, ще 5 – дістали поранення, з них – 1 дитина», – повідомив Прокудін.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG