Доступність посилання

ТОП новини

Поліція виявила 200 одиниць спеціальної військової техніки, яку хотіли продати на Житомирщині


Виявлена поліцією техніка
Виявлена поліцією техніка

Поліція Житомирської області заявляє, що виявила схему розкрадання спеціальної техніки і транспортних засобів у регіоні.

Як повідомляють правоохоронці 27 березня, на схему вони вийшли, розслідуючи під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону обставин пошкодження магістрального нафтопроводу.

«Упродовж двох тижнів було проведено низку обшуків у Новоград-Волинському районі й вилучено майже 200 об’єктів, підготовлених до продажу. Серед виявленої техніки – БТРи, БМП, ЗІЛи, УРАЛи, ГАЗ, кунги, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, у тому числі для транспортування людей по суходолу і на воді. Також вилучено значну кількість запчастин до неї, акумуляторні батареї, шини», – йдеться в повідомленні.

У поліції додали, що в інтернеті було розміщене повідомлення про продаж вказаної техніки. На даний час правоохоронці встановлюють приналежність вищезазначеної техніки, зокрема, чи перебуває вона на відповідному обліку у військових частинах.

«Санкціоновані обшуки були проведені за кількома адресами, де зберігались транспортні засоби. Окрім, власне самої техніки, нами також вилучено і документи про її походження. Нині вказана в них інформація перевіряється», – заявив керівник поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Розслідування справи проводиться за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін від 3 до 5 років або ув’язнення строком від 3 до 8 років.

Поліція ініціює арешт на вказану техніку до з’ясування усіх обставин.

У Новограді-Волинському дислокується 30-я окрема механізована бригада Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG