Доступність посилання

ТОП новини

У Звягелі після переломів і черепно-мозкової травми помер чоловік. Йому стало зле в ТЦК


Поліція проводить розслідування за статтею 128 Кримінального кодексу України «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження»
Поліція проводить розслідування за статтею 128 Кримінального кодексу України «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження»

У місті Баранівка Звягельського району Житомирської області 4 червня поховали 32-річного місцевого жителя Сергія Ковальчука. Він помер 2 червня у Звягельській лікарні. Це сталося після того, як 28 травня чоловіка, який мав діагноз «епілепсія», доставили до Звягельського РТЦК та СП для проходження військово-лікарської комісії.

Військові стверджують, що ще до прибуття до ТЦК Ковальчук «декілька днів зловживав алкоголем і був з ознаками легких травмувань». «Уранці 29 травня чоловіка «схопив» епілептичний напад, спричинений тривалим вживанням алкоголю. Йому надали першу невідкладну медичну допомогу, викликали карету «швидкої». Слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала подію як самокаліцтво», – йдеться в оприлюдненому 4 червня повідомленні Житомирського обласного ТЦК та СП.

Кореспонденти «Суспільного» поспілкувалися з батьком померлого Миколою Ковальчуком, який вважає, що «син убитий». «За заключенням, у нього там перелом кістки склепіння та черепа. Його в лікарню 29 травня привезли. Ми не бачили, коли приїжджали вручати повістку, син жив окремо від нас. Знаємо, що о п'ятій ранку приїхали до нього з ТЦК. Добу його не було. Є друге відділення охорони, звідти його привезли. Ми об 11-й ранку приїхали у Звягель, дитина моя вже була в реанімації. Три з половиною доби він був там. До поліції ми зверталися. Поліція відкрила провадження», – сказав батько Сергія Ковальчука.

Завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії Звягельської лікарні Анатолій Бортник розповів, що стан Ковальчука вкрай тяжким був одразу після госпіталізації.

«Хворий перебував у комі з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом тімʼяної кістки, правобічна внутрішньочерепна гематома, вогнищевий забій головного мозку, дифузний забій головного мозку, перелом нижньої щелепи, пневмонія, спричинена аспірацією їжі або блювотними масами», – сказав Бортник.

Поліція проводить розслідування за статтею 128 Кримінального кодексу України «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження». Про це повідомила заступниця начальника відділу комунікацій Головного управління поліції в Житомирській області Іванна Сілецька.

Форум

XS
SM
MD
LG