Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони розповіли, скільки українців вже оновило дані через «Резерв+»


Уже близько 1,5 млн військовозобов’язаних українців оновили свої облікові дані онлайн, у ТЦК або через ЦНАПи
Уже близько 1,5 млн військовозобов’язаних українців оновили свої облікові дані онлайн, у ТЦК або через ЦНАПи

Уже близько 1,5 млн військовозобов’язаних українців оновили свої облікові дані онлайн, у ТЦК або через ЦНАПи, йдеться у заяві речника Міністерства оборони України Дмитра Лазуткіна.

«Лідером за кількістю оновлень залишається мобільний застосунок «Резерв+», – заявив речник.

За його словами, з 18 червня у застосунку «Резерв+» з’явиться Qr-код і електронний кабінет стане онлайн-аналогом паперових військово-облікових документів.

За даними Міноборони, з 18 травня понад 14 тисяч військовозобов'язаних зі 124 країн вже оновили свої облікові дані онлайн. Серед країн-лідерів Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Великобританії, Литва, Нідерланди та Словаччина.

Раніше в Міноборони заявили, що поки не планують розсилати повістки через мобільний застосунок «Резерв+». Там також нагадали, що свої дані, згідно з новими нормами мобілізації в Україні, які набули чинності з 18 травня, оновили вже понад один мільйон 250 тисяч військовозобов’язаних, із них 1,1 мільйона – через застосунок «Резерв+».

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня.

Форум

XS
SM
MD
LG