Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала чоловіка, якого підозрюють у підготовці терактів проти військових у Запоріжжі


Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за державну зраду. Йому загрожує довічне ув’язнення
Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за державну зраду. Йому загрожує довічне ув’язнення

Контррозвідка Служби безпеки України заявляє, що запобігла серії терактів проти військовослужбовців Сил оборони у Запоріжжі. У результаті спецоперації затримано чоловіка, якого підозрюють у підготовці підриву автомобілів співробітників місцевих ТЦК, повідомляє пресслужба СБУ 4 червня.

«За вказівкою ФСБ фігурант мав виявити такі транспортні засоби, а потім встановити під ними саморобні вибухові пристрої дистанційного керування. Щоб ідентифікувати потенційні цілі, агент щоденно стежив за парковками поблизу військкоматів», – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що чоловіка було затримано «коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта Сил оборони».

«Окрім того, СБУ встановила, що фігурант шпигував також за трансформаторними підстанціями Запоріжжя. За даними слідства, агентом виявився охоронець місцевої енергокомпанії, якого ФСБ дистанційно завербувала у квітні цього року», – розповіли правохоронці.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Правоохоронці регулярно повідомляють про затримання у різних регіонах України підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, державній зраді.

Державне бюро розслідувань розслідує 2 150 кримінальних проваджень щодо підозрюваних у злочинах проти національної безпеки України. З них 1 633 – за фактом державної зради.

Форум

XS
SM
MD
LG