Доступність посилання

ТОП новини

Жителя Сумщини судять за виготовлення зброї для захисту від вторгнення РФ – Лубінець відреагував


За словами Дмитра Лубінця, він дізнався про цю справу з медіа
За словами Дмитра Лубінця, він дізнався про цю справу з медіа

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець 28 червня повідомив, що бере під свій контроль справу жителя Сумської області Віталія Куколя. Чоловіка судять нібито за незаконне виготовлення зброї.

За словами Лубінця, він дізнався про цю справу з медіа.

«У сюжеті «Суспільне. Суми» йдеться про те, що чоловік виготовив зброю з метою самозахисту – для того, аби захищати рідне село від загарбників. Тоді вся Україна виготовляла «коктейлі Молотова», а нині чоловік постав перед судом за прагнення захистити себе та односельчан», – повідомив Лубінець.

Читайте також: Із окупованих територій повернули ще сімох дітей – Херсонська ОВА

Омбудсман послався на статтю Конституції, за якою захист суверенітету і територіальної цілісності України є найважливішими функціями держави та справою всього українського народу. Відтак Куколь, на його думку, «сумлінно виконував свій обов’язок, а опинився на лаві підсудних».

«Беру цю справу на особистий контроль та буду вживати всіх належних заходів для захисту прав людини, адже здоровий глузд та справедливість мають перемогти!» – додав він.

Напередодні «Суспільне Суми» повідомило про розгляд справи жителя села Кам’янка Віталія Куколя у Тростянецькому суді Сумщини.

Чоловіка обвинувачують у виготовленні й зберіганні зброї та вибухівки. Він не визнає провину не визнає і стверджує, що таким чином готувався захищати своє село від російських військ на початку повномасштабного вторгнення. Також раніше Куколь казав журналістам, що не користувався саморобною зброєю.

Форум

XS
SM
MD
LG