Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський про Сумщину: війська РФ спробували реалізувати у Рижівці операцію пропагандистського характеру


«Сумщина: наші сили повністю контролюють ситуацію», – заявив президент
«Сумщина: наші сили повністю контролюють ситуацію», – заявив президент

Президент України Володимир Зеленський заявив за підсумками доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, що в селі Рижівка на Сумщині немає присутності російських військ.

«Сумщина: наші сили повністю контролюють ситуацію. Продовжується активність російських диверсійних груп. Їх знищують. І будуть знищувати. Що стосується села Рижівка, окупант спробував реалізувати там операцію пропагандистського характеру. Станом на ранок російський прапор у селі знищено, присутності окупанта немає», – написав Зеленський у телеграмі 10 червня.

Щодо ситуації на Харківщині, то, за його словами, там тривають українські контрударні дії.

«Бачимо, які кроки планує ворог і яку передислокацію проводить. Будемо відповідати», – зазначив Зеленський.

«Найбільш важко», за словами президента – на Донеччині. «Сили оборони України роблять усе для стабілізації та захисту наших позицій», – додав він.

«Південні напрямки: ситуація загалом без змін. Продовжуємо посилювати позиції», – також зауважив Зеленський.

Напередодні голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що російські військові полку «Ахмат» захопили село Рижівка у Сумській області поблизу кордону з російською Курською областю РФ, й оприлюднив відео нібито із населеного пункту.

Місцева влада спростувала це повідомлення.

Як заявив в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода Ранок) Юрій Зарко – голова Білопільської громади, у Рижівці немає таких будівель, що були поширені на фото і відео російською владою.

«Можна сказати, що це сіра зона. Тому що там, ви знаєте, що навіть один будинок половина знаходиться в Україні, половина – у Росії. Відстань до державного кордону надзвичайно близька. Тобто, це безпосередньо можна сказати як лінія зіткнення. Тому ми розуміємо, що такі питання як захід ДРГ цілком можливий. Це час від часу відбувається. Тим більше, враховуючи географічне положення, коли там є ліси, там є річка, дещо трошки полегшує роботу цим ДРГ. Зйомки, які ми бачили, не відповідають дійсності, в тому плані, що це немає таких певних будівель, немає такої річки, якої ми бачили на фотографіях у соціальних мережах», – сказав Зарко.

Форум

XS
SM
MD
LG