Доступність посилання

ТОП новини

Один мільйон дронів виготовили в Україні для ЗСУ за державні кошти – Зеленський


Президент зазначив, що влада буде й надалі нарощувати постачання дронів
Президент зазначив, що влада буде й надалі нарощувати постачання дронів

В Україні вже виготовили і направили до Збройних сил України мільйон дронів, які були закуплені за державний кошт, розповів 14 жовтня у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

«Була доповідь Олександра Камишіна щодо нашого виробництва, виробництва вітчизнного та постачання в армію. Станом на сьогодні є вже мільйон дронів, які були закуплені за державний кошт та поставлені на фронт. І це тільки те, що робить держава. Є також постачання від волонтерів, від усіх, хто підтримує», – розповів Зеленський.

Президент зазначив, що влада буде й надалі нарощувати це постачання, щоб «технологічний розвиток допомагав нам берегти життя наших воїнів».

Міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін у грудні минулого року повідомив, що в грудні в Україні виробили понад 50 тисяч FPV-дронів, але українські підприємства також можуть виготовити в наступному році понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності.

Під час російсько-української повномасштабної війни роль безпілотників значно зросла. На лінії фронту для ЗСУ вони частково компенсують перевагу сил РФ в артилерії. Також вони стали незамінними для далеких, за сотні кілометрів, ударів по військових об’єктах на території Росії – за умов, коли західні партнери України не наважуються надати Києву дозвіл на застосування з цією метою далекобійних ракет виробництва США, Великої Британії та Франції.

Форум

XS
SM
MD
LG