Доступність посилання

ТОП новини

«Працюємо над тим, щоб зменшити залежність від постачання ракет партнерами» – Зеленський


«Багато уваги приділили можливостям завдавати ударів за лінію фронту»
«Багато уваги приділили можливостям завдавати ударів за лінію фронту»

В Україні працюють над тим, щоб зменшити залежність від постачання ракет партнерами, зокрема й для ППО. Про це написав президент Володимир Зеленський за результатами засідання ставки верховного головнокомандувача 23 липня.

«Багато уваги приділили можливостям завдавати ударів за лінію фронту. Проаналізували ефективність наших дронів різних типів, а також тактики російської армії щодо безпілотників. Оцінили результативність РЕБ та інших методів боротьби з БПЛА», – йдеться у дописі.

Також на засіданні заслухали доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича щодо змін в оперативній ситуації і комплектації бригад для своєчасної ротації.

Раніше Зеленський зазначив, що велика увага приділяється виробництву в Україні далекобійних дронів.

На початку грудня минулого року Володимир Зеленський заявив, що Україна не прагне тільки залежати від партнерів, але зацікавлена в співпраці, зокрема, у виробництві озброєння. Пізніше після оборонної конференції у США Київ повідомив про домовленості з двома американськими компаніями про спільне виробництво в Україні боєприпасів калібру 155 мм.

Заступниця міністра стратегічної промисловості Анна Гвоздяр повідомила раніше Радіо Свобода, що в Україні наразі 200 приватних виробників дронів – більше, ніж державних підприємств, які на цьому спеціалізуються.

Форум

XS
SM
MD
LG