Доступність посилання

ТОП новини

«Не можна затягувати»: Зеленський закликав партнерів дати Україні дозвіл на далекобійність


Із запитом надати дозволи на далекобійність, Зеленський звернувся до Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини
Із запитом надати дозволи на далекобійність, Зеленський звернувся до Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини

Для того, щоб «повністю захищати Україну та українців, нашій країні потрібен дозвіл на далекобійність. Також потрібні далекобійні снаряди та ракети», повідомив у новому зверненні президент Володимир Зеленський.

За його словами, «очищення українського неба від КАБів РФ, буде сильним кроком, щоб примусити Росію шукати закінчення війни та справедливий мир. Своєю чергою, представники України вже дали всю необхідну інформацію і деталі «нашим партнерам».

Із запитом надати дозволи на далекобійність, Зеленський звернувся до Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

«Нам потрібні можливості і дозволи на далекобійність, і ваші далекобійні снаряди та ракети. Не можна відкладати життєво важливі рішення», 0 сказав президент.

Зеленський наголосив, що «ці рішення – це саме те, що може найбільш правильно вплинути на події».

Раніше американське видання Politico повідомило, що представники української влади у Вашингтоні цього тижня готуються представити посадовцям національної безпеки США список далекобійних цілей у Росії, які, на їхню думку, можуть вразити Сили оборони, якщо буде скасовано обмеження на використання своєї зброї.

Після чергової масованої атаки український президент Володимир Зеленський вкотре закликав партнерів України зняти обмеження щодо далекобійності західною зброєю.

Однак Вашингтон заявив, що політика щодо використання американської зброї для ударів усередині Росії не змінилася і він не дозволяє Україні використовувати її.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), в Росії є щонайменше 250 військових об’єктів у зоні дії наданих США ракет ATACMS.

Форум

XS
SM
MD
LG