Доступність посилання

ТОП новини

Україна готує «відповіді» після російського масованого обстрілу – Умєров


Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну
Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну

Україна «готує свої відповіді» зброєю власного виробництва після російського масованого обстрілу 26 серпня, повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

«Постраждали мирні люди, зруйновані домівки, порушена критична інфраструктура. Це ще раз доводить, що для перемоги нам потрібні далекобійні можливості та зняття обмежень на удари по військових обʼєктах ворога», – наголосив міністр.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. На тлі цього масованого обстрілу Польща підняла в повітря свою авіацію та авіацію союзників.

Сили протиповітряної оборони знищили майже 20 безпілотників, які летіли на Київ, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Україна закликає західних партнерів надати дозвіл використовувати їхню зброю для ударів вглиб території РФ. Наразі відомо про далекобійні удари з застосуванням дронів. Наприклад, на початку травня у російському Башкортостані український безпілотник вразив нафтопереробний завод. Як повідомило тоді Радіо Свобода поінформоване джерело, це був дрон Служби безпеки, який встановив історичний рекорд, подолавши відстань у 1500 км.

Форум

XS
SM
MD
LG