Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський прибув до Італії, зустрівся з прем’єркою Мелоні


Володимир Зеленський і Джорджа Мелоні, Рим, 10 жовтня 2024 року
Володимир Зеленський і Джорджа Мелоні, Рим, 10 жовтня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський ввечері 10 жовтня прибув до Італії, де зустрівся з прем’єр-міністеркою Джорджею Мелоні.

Церемонію зустрічі на Youtube транслював Офіс президента.

11 жовтня президент України має зустрітися з папою Римським Франциском.

Зеленський прибув до Італії з Франції, де він мав переговори з президентом Емманюелем Макроном, представив «план перемоги» України й обговорив питання військової допомоги.

Зеленський зустрівся з Макроном після переговорів у Лондоні з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером і генсекретарем НАТО Марком Рютте, який минулого тижня перебував у Києві після того, як вступив на посаду.

У рамках своєї поїздки європейськими столицями президент також побуває у Німеччині для консультацій із канцлером Олафом Шольцем.

Плановане на 12 жовтня 25-те засідання «Рамштайну» у форматі лідерів перенесли після того, як президент США Джо Байден і держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини через ураган «Мілтон».

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть «план перемоги» усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG