Доступність посилання

ТОП новини

У Британії розглядають можливість відправки військових інструкторів в Україну – ЗМІ


Українські військовослужбовці-добровольці беруть участь у військових навчаннях у міських умовах під час підготовки на військовій базі в Британії, 15 серпня 2022 року
Українські військовослужбовці-добровольці беруть участь у військових навчаннях у міських умовах під час підготовки на військовій базі в Британії, 15 серпня 2022 року

У Британії військове керівництво розглядає можливість відправки військ в Україну для підготовки солдатів у «відокремлених» місцях, щоб допомогти Києву в набору новобранців. Про це британська газета The Times повідомляє з посиланням на джерела.

Згідно з обговорюваними планами, невеликі групи британських військових інструкторів вирушать на захід країни, щоб забезпечити інтенсивну базову підготовку новобранців перед тим, як вони відправляться на лінію фронту на сході.

За словами двох джерел, обізнаних з ходом переговорів, це дозволило б вирішити деякі логістичні проблеми, пов'язані з відправкою українських військових на британські бази для проходження підготовки, а також заощадити кошти.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні відвідав Даунінг-стріт для переговорів з британським прем’єр-міністром Кіром Стармером в рамках турне європейськими країнами з метою заручитися більшою військовою підтримкою України у боротьбі з російською агресією.

У лютому після заяви президента Франції Еммануеля Макрона, який сказав, що «не виключає відправку західних військ в Україну», це питання почало активно обговорюватися серед союзників.

Пізніше Велика Британія підтвердила, що направляла «невеликі підрозділи» в Україну для допомоги в медичній підготовці, але речник тодішнього прем’єр-міністра Ріші Сунака сказав, що «країна не передбачає широкомасштабного розгортання своїх військових в Україні». А міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон виступив проти відправки військ союзників в Україну «навіть для проведення тренувальних місій».

Форум

XS
SM
MD
LG