Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відбулася пробіжка на підтримку полонених військових-оборонців Маріуполя


Пробіжка на підтримку полонених із Маріупольського гарнізону, Запоріжжя, 14 вересня 2024 року
Пробіжка на підтримку полонених із Маріупольського гарнізону, Запоріжжя, 14 вересня 2024 року

У Запоріжжі 14 вересня відбулася пробіжка на підтримку полонених із Маріупольського гарнізону. У ній взяли участь близькі та друзі українських полонених, які обороняли Маріуполь, зокрема «Азовсталь».

Учасники акції пробігли близько семи кілометрів із національними прапорами і плакатами з написом «Біжу за полонених Азовсталь» набережною магістраллю міста.

За словами організаторів, мета заходу – привернути увагу якомога більшої кількості людей та структур, які можуть допомогти в процесі обміну до проблеми повернення українських військовополонених.

«Ми хочемо звернути увагу суспільства, щоб якомога більше людей долучалися до акції, бо ми, на жаль, бачимо байдужість містян. Багато говорять, що акції не приносять результат, але ми бачимо, що повільно, але обміни відбуваються. І вчора для нас була велика радість, що з «Азова», який півтора року не обмінювали, нарешті наші дівчата і хлопці повернулись додому. Ми плакали вчора разом із ними», – розповіла організаторка акції, запорізька волонтерка Стела Орел.

Окрім родин і друзів військових Маріупольського гарнізону, до акції також долучились сім’ї полонених і зниклих безвісти військових із інших підрозділів.

«Я біжу за свого сина, який потрапив невідомо куди. Поки він числиться безвісти з 20 квітня цього року. Але я вірю, що мий син живий, тому буду бігти за всіх. Не тільки за свого сина, а за всіх хлопців. Які, на жаль, зникли безвісти», – ділиться Тетяна, мати бійця 25-ї десантно-штурмової бригади, ця жінка прийшла на забіг разом із чоловіком.

У формі пробіжки акція на підтримку українських полонених у Запоріжжі відбувається вперше.

13 вересня Росія та Україна обмінялися утримуваними особами за формулою «49 на 49». 14 вересня в Україну повернулися ще 103 бійці, і серед них також були захисники Маріуполя.

Форум

XS
SM
MD
LG