Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: зросла кількість постраждалих через обстріл дитячого кафе на Запоріжжі


Наслідки обстрілів силами РФ Нікопольщини, фото архівне
Наслідки обстрілів силами РФ Нікопольщини, фото архівне

Кількість постраждалих унаслідок удару сил РФ по дитячому кафе на Запоріжжі зросла до 5 людей, пише Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Рятувальники кажуть, що потерпілими є діти віком 11, 14, 15 та 17 років, а також 18-річна дівчина. Усіх їх медики доправили до однієї з лікарень Запоріжжя.

«Попередньо відомо, що 15-річний хлопець перебував у непритомному стані. На цей час медики проводять реанімаційні заходи», – повідомили у ДСНС.

Крім того, за даними відомства, «стан решти постраждалих стабільний».

«Також унаслідок обстрілу в самому кафе та на відкритій території виникла пожежа. Вогонь охопив загалом 50 кв. м. Рятувальники пожежу ліквідували», – підсумували в ДСНС.

Вдень у вівторок, 20 серпня, російські військові вдарили по дитячому кафе у селищі Малокатеринівка. Спочатку було відомо про трьох постраждалих.

Військові РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG