Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі вшанували загиблих за незалежність України


В акції взяли участь волонтери, рідні загиблих та полонених військових
В акції взяли участь волонтери, рідні загиблих та полонених військових

Ввечері 24 серпня у Запоріжжі відбулася акція вшанування загиблих за Незалежність України військових, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Місцем проведення заходу став майдан Волі, де раніше у Запоріжжі відвели локацію для встановлення пам’ятника загиблим захисникам України.

В акції взяли участь волонтери, рідні загиблих та полонених військових. Вони запалили свічки та поклали квіти на пам’ятну зону.

«Вшановуємо загиблих захисників – всіх, які полягли за Україну, за нашу свободу і незалежність. Усіх хлопців, дівчат, цивільних. Всіх українців, які боролись боряться за нашу незалежність», – сказала учасниця вшанування Наталя, мама полоненого морпіха, оборонця Маріуполя.

Читайте також: Як мами загиблих «азовців» боряться за повернення із полону їхніх побратимів

Також учасники вшанування зі свічок виклали символічну цифру 24.02.22 – дату початку повномасштабного вторгнення РФ до України.

«24 лютого 2022 року вони віддали все, що у них було найдорожче — це життя. Сьогодні ми вшановуємо їх пам’ять. Також ми вшановуємо наших героїв, наших воїнів, які зараз захищають нашу країну, кожного дня ризикують своїм життям», – сказала під час заходу Тетяна, мати загиблого під час оборони Маріуполя «азовця».

У травні 2023 року на майдані Волі у Запоріжжі дружини і кохані загиблих бійців створили спеціальну меморіальну локацію «Прапорець пам’яті».

Форум

XS
SM
MD
LG