Доступність посилання

ТОП новини

Владна партія виключила депутата Задорожнього – після повідомлення йому про підозру


Вказівник у місці проведення партійної наради «Слуги народу», Трускавець, Львівська область, жовтень 2021 року
Вказівник у місці проведення партійної наради «Слуги народу», Трускавець, Львівська область, жовтень 2021 року

Владна партія «Слуга народу» повідомила ввечері 15 липня, що виключила зі своїх лав депутата Миколу Задорожнього.

«Відбулося засідання дисциплінарної комісії політичної партії «Слуга народу», на якому було ухвалено рішення виключити з лав партії народного депутата Миколу Задорожнього», – ідеться в повідомленні.

Раніше 15 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що чинного народного депутата України викрили на вимаганні неправомірної вигоди за «неперешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури у Сумській області».

За даними відомства, народному депутату повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

«У межах досудового розслідування встановлено, що народний депутат вимагав 14% від суми коштів, виділених на ремонт водогону в Охтирському районі Сумської області: з яких 10% призначались йому особисто та 4% – для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів», – кажуть у САП.

За версією слідства, йдеться про суму 3,4 мільйона гривень.

У САП кажуть, що «наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні особи до вчинення злочину».

Наразі народний депутат публічно не коментував справу щодо вимагання неправомірної вигоди.

Форум

XS
SM
MD
LG