Доступність посилання

ТОП новини

Безуглу звільнили з посади голови парламентського підкомітету


Мар’яну Безуглу звільнили з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвитку
Мар’яну Безуглу звільнили з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвитку

Народну депутатку Мар’яну Безуглу звільнили з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвитку. Про це вона сама повідомила у фейсбуці.

«Реакцією Комітету на правду про проблеми в ЗСУ та звернення військових сьогодні стало голосування щодо мого зняття з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю. Тези: не можна дискредитувати військове керівництво, скоро комбригів будуть знімати через Фейсбук і т.д.», – зазначила вона.

Безугла уточнила, що «під час голосування за її звільнення з посади утрималися чотири депутати».

«Я залишаюсь заступницею голови Комітету, членом комітету та народним депутатом України», – наголосила вона.

Інформацію про те, що Безуглу відкликали з посади голови парламентського підкомітету з питань демократичного та цивільного контролю підтвердила і нардепка Ірина Геращенко.

За її словами, «Офіс президента України блокує питання звільнення Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, тому керівництво парламенту не виносить відповідну постанову в залу».

У листопаді 2023 року у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яни Безуглої «у зв’язку з незадовільною роботою на посаді».

Перед тим вона звинуватила у фейсбуці головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у тому, що він «не зміг надати план задуму на 2024 рік», тому військове керівництво України «має піти». У соцмережах її висловлювання розкритикували. Після цього вона опублікувала ще один допис, в якому заявила, що «правило Головкома N1 – в будь-якій некомфортній ситуації перекладай вину на ОП».

6 лютого Безугла заявила, що її виключили з партії «Слуга народу».

Форум

XS
SM
MD
LG