Доступність посилання

ТОП новини

В «Укренерго» розповіли, якими будуть графіки відключення світла 1 вересня


Линии электропередач в Херсонской области, захваченные Россией в рамках полномасштабного вторжения в Украину, 22 июля 2022 года
Линии электропередач в Херсонской области, захваченные Россией в рамках полномасштабного вторжения в Украину, 22 июля 2022 года

В Україні у неділю, 1 вересня, знову будуть застосовуватися графіки відключення світла. Протягом дня діятимуть одна та дві черги відключень, повідомляє пресслужба «Укренерго».

Зокрема, за даними енергетиків, завтра час застосування і обсяг заходів обмеження будуть такими:

  • 00:00-17:00 – одна черга відключень;
  • 17:00-22:00 – дві черги відключень;
  • 22:00-24:00 – одна черга відключень.

В «Укренерго» додали, що детальні графіки для кожного регіону можна дізнатись на сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Російські війська 26 серпня завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема енергетичному сектору країни. У Повітряних силах зазначили, що війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА. В результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

В «Укренерго» атаку РФ на українську енергосистему назвали наймасштабнішою від лютого 2022 року.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG