Доступність посилання

ТОП новини

ДТЕК анонсує екстрені відключення в Києві й чотирьох областях, графіки не діятимуть


Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях
Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях

У Києві та чотирьох областях запроваджують екстрені відключення, повідомляє компанія ДТЕК 27 серпня.

«Київ, Київська, Дніпропетровська, Одеська та Донецька області: введені екстрені відключення», – йдеться в повідомленні.

Компанія пояснює це розпорядженням оператора «Укренерго» через складну ситуацію в енергосистемі.

«Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень графіки не діють. Енергетики всієї країни працюють 24/7, щоб повернути світло в оселі українців», – додає ДТЕК.

Читайте також: Міненерго: відключення триватимуть, доки не вдасться стабілізувати роботу енергосистеми

У ніч на понеділок, 26 серпня, російські війська завдали масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема по паливно-енергетичному сектору країни. У Повітряних силах зазначили, що війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА. В результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Влітку в Україні періодично діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG