Доступність посилання

ТОП новини

Посол ЄС каже, що Росія знищила 9,2 ГВт української електрогенерації


Із врахуванням ракетних ударів, які стались дві ночі тому, Росія знищила вже 9,2 ГВт української електрогенерації
Із врахуванням ракетних ударів, які стались дві ночі тому, Росія знищила вже 9,2 ГВт української електрогенерації

Із врахуванням ракетних ударів, які стались дві ночі тому, Росія знищила вже 9,2 ГВт української електрогенерації, повідомила посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова.

Як зазначає Матернова, «під час візиту в Україну разом з українськими політиками вони обговорили ключові пріоритети на найближчі місяці, зокрема термінові потреби в енергетичному обладнанні, щоб допомогти пом’якшити наслідки безперервних російських ракетних атак на енергетичну інфраструктуру».

До цього протягом чотирьох днів споживання електроенергії не обмежувалося. Водночас компанія «Укренерго» попереджала, що ремонти на атомних енергоблоках влітку можуть спричиняти брак електроенергії в енергосистемі.

Також начальник Департаменту балансової надійності оператора системи передачу «Укренерго» Роман Грабчак попереджав, що протягом літа очікуються дефіцити в енергосистемі, їхній пік може припасти на липень.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG