Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: рух греблею ДніпроГЕС поки вирішили не відновлювати


У Запоріжжі всі профільні служби працюють над відновленням руху греблею ДніпроГЕС після російської атаки
У Запоріжжі всі профільні служби працюють над відновленням руху греблею ДніпроГЕС після російської атаки

У Запоріжжі всі профільні служби працюють над відновленням руху греблею ДніпроГЕС після російської атаки, розповів голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Наш пріоритет – безпека мешканців Запоріжжя. Тож робимо не тільки швидко, а і якісно і виважено», – повідомив глава ОВА,

Він пояснив, що «після детального обстеження наслідків ворожого ракетного удару прийняли рішення не відкривати рух греблею на вихідні дні».

«За цей час маємо зробити все необхідне, щоб максимально убезпечити учасників руху. Повідомлятиму про виконання робіт. А поки раджу користуватися іншими шляхами проїзду між двома берегами Запоріжжя», – додав він.

Раніше оператор енергосистеми «Укренерго» повідомив про пошкодження енергетичної інфраструктури в п’яти областях внаслідок російської атаки вночі проти 1 червня. Також компанія «ДТЕК» додала, що атак зазнали її теплоелектростанції.

Російська армія застосувала 53 ракети різних типів та 47 ударних безпілотників в ході нічної атаки 1 червня. Сили протиповітряної оборони збили 35 ракет і 46 дронів.

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Це спричинило запровадження графіків відключень електрики навіть за теплої погоди, коли споживання є приблизно у півтора раза меншим, ніж узимку.

Форум

XS
SM
MD
LG