Доступність посилання

ТОП новини

Через негоду без світла залишились 312 населених пунктів у 7 областях – «Укренерго»


Через негоду без світла 3 червня залишились 312 населених пунктів в 7 областях України
Через негоду без світла 3 червня залишились 312 населених пунктів в 7 областях України

Через негоду без світла 3 червня залишились 312 населених пунктів в 7 областях України, йдеться у повідомленні «Укренерго».

Як розповідає «Укренерго», зранку 2 червня сили РФ атакували безпілотником об’єкт енергетичної інфраструктури в центральному регіоні. Ремонтні роботи одразу розпочались після відбою тривоги.

«Сьогодні (3 червня – ред.) протягом доби ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України. При перевищенні лімітів - обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів», – додає «Укренерго».

В «Укренерго» уточнили, що «причиною застосування обмеження є наслідки шести масованих терористичних обстрілів РФ по українських електростанціях». Для подолання дефіциту залучаються імпорт й аварійна допомога з Європи.

За даними енергетиків, через негоду без світла залишаються 312 населених пунктів у:

  • Житомирській;
  • Кіровоградській;
  • Київській;
  • Полтавській;
  • Сумській;
  • Черкаській;
  • Чернігівській областях.

«Також через інші причини знеструмлено 404 населені пункти. Зокрема через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях», – підсумували у відомстві.

До цього протягом чотирьох днів споживання електроенергії не обмежувалося. Водночас компанія «Укренерго» попереджала, що ремонти на атомних енергоблоках влітку можуть спричиняти брак електроенергії в енергосистемі.

Також начальник Департаменту балансової надійності оператора системи передачу «Укренерго» Роман Грабчак попереджав, що протягом літа очікуються дефіцити в енергосистемі, їхній пік може припасти на липень.

Форум

XS
SM
MD
LG