Доступність посилання

ТОП новини

Дуров: Telegram розкриватиме IP-адреси користувачів відповідним органам влади


Telegram оновив умови використання та політику конфіденційності
Telegram оновив умови використання та політику конфіденційності

Месенджер Telegram розкриватиме відповідним органам влади IP-адреси та номери телефонів користувачів, що порушили правила користування, написав його засновник Павло Дуров у неділю 23 вересня.

«Щоб перешкодити зловмисникам зловживати пошуком Telegram, ми оновили наші умови використання та політику конфіденційності, щоб забезпечити їхню узгодженість у всьому світі. Ми чітко дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути розкриті відповідним органам влади у відповідь на законні запити», – йдеться у повідомленні.

Дуров пояснює, що пошук у Telegram дозволяє користувачам знаходити публічні канали та ботів, але цією функцією зловживають люди, які порушують умови використання месенджера для продажу нелегальних товарів.

«За останні кілька тижнів спеціальна команда модераторів, використовуючи штучний інтелект, зробила пошук у Telegram набагато безпечнішим. Весь проблемний контент, який ми виявили в пошуку, більше не доступний... Ми не дозволимо зловмисникам ставити під загрозу цілісність нашої платформи для майже мільярда користувачів», – вказано у дописі.

Якщо раніше в правилах користування Telegram було зазначено, що IP-адреси і телефони користувачів можуть бути розкриті, тільки якщо правоохоронні органи підозрюють їх у тероризмі, то тепер формулювання змінилося: «Якщо Telegram отримає дійсний ордер від відповідних судових органів, який підтверджує, що ви є підозрюваним у справі про злочинну діяльність, що порушує умови надання послуг Telegram, ми проведемо юридичний аналіз запиту і можемо розкрити вашу IP-адресу і номер телефону відповідним органам», – зазначено у новій редакції правил.

Павла Дурова затримали у французькому аеропорту Ле-Бурже ввечері 24 серпня. Його допитали та помістили під варту. Через чотири дні Дурова відпустили під судовий нагляд із вимогою внести заставу у розмірі п’ять мільйонів євро.

Відмова від співпраці з владою є одним із шести пунктів звинувачення, висунутого у Франції Дурову. Більшість звинувачень зводиться до того, що за допомогою месенджера Telegram відбуваються тяжкі злочини.

Форум

XS
SM
MD
LG