Доступність посилання

ТОП новини

Розслідування щодо Telegram розпочали в Південній Кореї


Поліція Південної Кореї розпочала попереднє розслідування проти Telegram Corporation. Компанію підозрюють у сприянні поширенню порнодипфейків, повідомила агенція «Рьонхап».

Голова Національного бюро розслідувань У Чон Су повідомив, що таке розслідування відбувається в країні вперше, воно аналогічне нещодавнім діям французької влади.

Усього за чотири дні наприкінці серпня, пише агенція, було подано 88 скарг, пов’язаних із дипфейками, виявлено 24 підозрюваних. Також поліція розслідує діяльність восьми телеграм-ботів, які автоматично генерують дипфейки, а також групи, що поширюють такі матеріали.

Зазначається, що розслідування ускладнене, оскільки Telegram не надає інформації про обліковий запис. Корейські слідчі співпрацюватимуть із французькими слідчими органами та різними міжнародними організаціями.

Павла Дурова затримали у французькому аеропорту Ле-Бурже ввечері 24 серпня. Його допитали та помістили під варту.

Відмова від співпраці з владою є одним із шести пунктів звинувачення, висунутого у Франції Дурову. Більшість звинувачень зводиться до того, що за допомогою месенджера Telegram відбуваються тяжкі злочини. Адвокат Дурова назвав усі звинувачення абсурдними.

Через чотири дні Дурова відпустили під судовий нагляд із вимогою внести заставу у розмірі п’ять мільйонів євро. Крім того, двічі на тиждень Дуров має відзначатись у поліцейській дільниці, йому заборонено залишати Францію.

Громадянство Франції росіянин Дуров отримав у 2021 році. Останнім часом він жив переважно в Об'єднаних Арабських Еміратах, там розташований офіс Telegram. Росію підприємець залишив близько 10 років тому, але з короткостроковими візитами відвідував свою батьківщину десятки разів до 2021 року включно.

Форум

XS
SM
MD
LG