Доступність посилання

ТОП новини

Ордер на арешт Дурова та його брата був виданий ще у березні – Politico


Розслідування щодо Telegram повʼязане з відмовою компанії співпрацювати з владою у справі повʼязаною із дитячою порнографією
Розслідування щодо Telegram повʼязане з відмовою компанії співпрацювати з владою у справі повʼязаною із дитячою порнографією

Влада Франції ще в березні видала ордер на арешт засновника Telegram Павла Дурова, а також його брата Миколи, який брав участь у створенні месенджера. Про це повідомляє видання Politico з посиланням на офіційний документ, який опинився у розпорядженні його редакції.

За даними видання, розслідування щодо Telegram повʼязане з відмовою компанії співпрацювати з владою у справі розслідування злочинів, повʼязаних із дитячою порнографією. Зокрема, в документі наводиться випадок, коли Telegram відмовився розкрити особисті дані користувача, який розповсюджував порноролики, які він виготовив, за участю дітей.

Раніше агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що засновника Telegram Павла Дурова доставили до паризького суду. Увечері спливає термін його попереднього затримання. Його мають або офіційно звинуватити у злочині, або ж відпустити.

Читайте також: Єврокомісія не пов’язує арешт Дурова з європейським законодавством про цифрові послуги

Напередодні прокуратура повідомила про допит засновника Telegram Павла Дурова щодо дій особи, яка може бути причетною до 12 злочинів. Серед них кіберзлочини, відмивання грошей та імпорт криптологічного пристрою без попереднього декларування.

Раніше у Єврокомісії заявили, що арешт гендиректора Telegram Павла Дурова у Франції за підозрою в дозволі злочинної діяльності на його платформі не має нічого спільного з зобов’язаннями компанії відповідно до закону ЄС про цифрові послуги (DSA – Digital Services Act – ред.).

Уродженця Росії й засновника месенджера Telegram Павла Дурова заарештували після того, як у суботу ввечері він прилетів на своєму приватному літаку до Парижа.

Мільярдера звинувачують у тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання його месенджера підписниками, зокрема педофілії й торгівлі наркотиками. Вважається, що Дуров не запровадив модерацію контенту, пропонуючи натомість у меседжері одноразовий номер і криптовалюти, й не співпрацював зі слідством.

Дуров є громадянином Росії, Франції, Обʼєднаних Арабських Еміратів і карибської острівної держави Сент-Кітс і Невіс.

Форум

XS
SM
MD
LG