Доступність посилання

ТОП новини

Сирський: операція ЗСУ в Курській області завадила наступу Росії з цього напрямку


Олександр Сирський розповів, що вважає операцію на Курщині успішною
Олександр Сирський розповів, що вважає операцію на Курщині успішною

Росія планувала новий наступ на Україну з Курської області перед початком операції Сил оборони в цьому російському регіоні – про це головнокомандувач Олександр Сирський заявив у інтерв’ю Крістан Аманпур для CNN.

Сирський розповів, що вважає операцію на Курщині успішною:

«Це зменшило загрозу наступу противника. Ми завадили їм діяти. Ми перенесли бойові дії на територію ворога, щоб він міг відчути те, що відчуваємо ми щодня».

За словами головнокомандувача, Москва перекинула до Курської області десятки тисяч військових, в тому числі деякі зі своїх найкращих десантно-штурмових підрозділів.

Читайте також: Як зупинити Росію поблизу Покровська? Погляд офіцера бригади «Кара-Даг», яка тримає напрямок

Як цитує CNN, хоча Сирський визнає, що Україна зазнає значного тиску в районі Покровська, він каже, що Силам оборони наразі вдалося зупинити просування Росії на цьому напрямку.

«За останні шість днів на Покровському напрямку ворог не просунувся ні на метр. Іншими словами, наша стратегія працює», – сказав він.

Сирський пояснює, що ЗСУ обмежили здатність російських військ маневрувати та розгортати сили підкріплення з інших напрямків, і «це ослаблення, безсумнівно, відчувається в інших областях».

Упродовж останніх тижнів лінія фронту в Донецькій області стрімко наблизилася до Покровська, який у перші два роки повномасштабної війни був глибоким тилом.

Читайте також: Евакуаційні поїзди з Покровська скасували через безпекову ситуацію – влада

За час наступу ЗСУ в Курській області Росії Київ заявив, що отримав контроль над понад 1200 кілометрами російської території.

Раніше повідомлялося, що операція мала на меті покращити позицію Києва у разі мирних переговорів. Аналітики також припускають, що операція спрямована на те, щоб донести до росіян серйозність неспровокованого вторгнення в Україну.

Це стало першим іноземним вторгненням на територію Росії з часів Другої світової війни.

Форум

XS
SM
MD
LG