Доступність посилання

ТОП новини

«Як фортеця вона не зовсім була налаштована». Офіцер 59-ї бригади про вихід із Новогродівки


Порожні вулиці Новогродівки на Донеччині, серпень 2024 року
Порожні вулиці Новогродівки на Донеччині, серпень 2024 року

Сергій Цехоцький, офіцер 59-ої Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка прокоментував повідомлення ЗМІ про відступ українських військ із населеного пункту Новогродівка в Покровському районі Донецької області. У коментарі Радіо Свобода він зазначив, що було ухвалене рішення відвести війська задля збереження особового складу Збройних сил України.

«Моя думка така, що географічно не в дуже вигідній позиції перебувала Новогродівка. Як фортеця вона не зовсім була налаштована на цей момент», – сказав він у коментарі програмі «Свобода.Live».

Сергій Цехоцький переконує, що було вигідно відвести особовий склад. Але, за його словами, «це – не остаточна крапка в цій битві».

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 16:00 2 вересня російські війська здійснили 29 штурмових дій на Покровському напрямку, зокрема, і поблизу Новогродівки. Відхід українських військ із цього населеного пункту Генштаб не коментував.

Напередодні розвідка Великої Британії заявила, що російські військові протягом останнього тижня прискорили наступ на місто Покровськ.

Проєкт DeepState протягом 31 серпня-2 вересня кожен день повідомляв про чергове просування російської армії в районі Покровська.

Форум

XS
SM
MD
LG