Доступність посилання

ТОП новини

Сирський: Британія опрацьовує «власні пропозиції» щодо втілення плану перемоги


Олександр Сирський назвав основними напрямками українсько-британської військової співпраці постачання озброєння, підготовку особового складу та підвищення ефективності застосування засобів ураження
Олександр Сирський назвав основними напрямками українсько-британської військової співпраці постачання озброєння, підготовку особового складу та підвищення ефективності застосування засобів ураження

Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський провів телефонну розмову з начальником штабу оборони Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіним – про це він повідомив 16 жовтня.

За його словами, він розповів британському командувачу про поточну стратегічну обстановку та відсіч російській агресії проти України на визначених ділянках фронту.

«Окремо обговорили можливості ураження військових об’єктів противника в оперативній та стратегічній глибині. У даний час британська сторона опрацьовує власні пропозиції у рамках практичної реалізації Плану Перемоги», – заявив він.

Сирський назвав основними напрямками українсько-британської військової співпраці постачання озброєння, підготовку особового складу та підвищення ефективності застосування високотехнологічних засобів ураження.

Читайте також: «Ти ніколи не будеш готовим, але налаштуватися можна»: як новобранці ЗСУ звикають до фронту

«Звернув увагу мого британського колеги на цинічні порушення міжнародного гуманітарного права й воєнні злочини російських військ, ракетно-авіаційні удари по критичній інфраструктурі України, не вибірковість масованих бомбардувань цивільних об’єктів», – додав він.

Після чергового влучання Сил оборони по сховищу російських тактичних ракет та керованих авіабомб у Краснодарському краї та у Тверській області РФ президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна зробила це завдяки власним спроможностям і без тих засобів, які «можуть надати партнери і які можуть значно прискорити завершення цієї війни завдяки знищенню російського наступального потенціалу».

На тлі прагнень Києва отримати від Заходу дозвіл на удари західною зброєю вглиб РФ російський лідер Володимир Путін 25 вересня заявив про ядерну відповідь.

Форум

XS
SM
MD
LG