Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ: ситуація на Запорізькому напрямку «складна», але успіху армія РФ не має


На Запорізькому напрямку ситуація залишається «складною», сили РФ продовжують штурмувати українські позиції (фото ілюстрративне)
На Запорізькому напрямку ситуація залишається «складною», сили РФ продовжують штурмувати українські позиції (фото ілюстрративне)

На Запорізькому напрямку ситуація залишається «складною», сили РФ продовжують штурмувати українські позиції, розповів речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин в ефірі телемарафону.

«Ця ділянка бойового зіткнення доволі складна. Ще раніше ми повідомляли, що там збирались штурмові групи. Кілька днів поспіль противник проводив там штурмові дії, намагався захопити наші позиції», – сказав Волошин.

Водночас за його словами, «російські окупанти не мають великого успіху на цьому напрямку».

«Ситуація доволі динамічна і вона змінюється постійно, конфігурація лінії боєзіткнення змінюється на ту чи на іншу користь. Великого наступу чи якогось успіху противник на цьому напрямку не має», – зазначив речник.

Раніше розвідка Британії зазначила, що після захоплення міста Вугледар на Донеччині сили РФ, ймовірно, продовжать наступ, аде місто знаходиться на перетині двох ключових фронтів – Запорізького та Донецького.

«Ймовірно, російські війська спробують продовжити наступ найближчими тижнями. На заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509. У 8 км на північ знаходиться Богоявленка», – зазначили у британській розвідці.

Форум

XS
SM
MD
LG