Доступність посилання

ТОП новини

«Демонструє провал російських збройових розробок» – розвідка Британії про збиття С-70 «Охотник»


Уламки російського безпілотника С-70 «Охотник» у Костянтинівці на Донеччині, Україна, 5 жовтня 2024 року
Уламки російського безпілотника С-70 «Охотник» у Костянтинівці на Донеччині, Україна, 5 жовтня 2024 року

5 жовтня Росія збила свій власний безпілотник С-70 «Охотник», уламки якого упали у Костянтинівці на Донеччині. Це демонструє провал російських збройових розробок, йдеться 15 жовтня у новому звіті Міністерства оборони Британії.

Ймовірно, що Росія втратила контроль над БПЛА і ухвалила рішення знищити його, щоб він не потрапив до рук супротивника, йдеться у дописі.

«Це демонструє ще один дорогий і ганебний провал російських збройових розробок і майже напевно затримає програму С-70», – кажуть розвідники.

С-70, розроблений компанією «Сухой», перебував у розробці щонайменше десять років, і був помічений під час випробувань на російській авіабазі в Ахтубінську. Ключовою особливістю С-70 є зменшений поперечний переріз радара, що має зробити його «непомітним» під час глибокого удару, потенційно здатним проникати крізь радари і системи протиповітряної оборони супротивника, пояснили у британській розвідці.

Ударний безпілотник С-70 «Охотник» впав біля приватних житлових будинків у Костянтинівці 5 жовтня. Свідки відзняли відео, на яких видно, як невідомий літак збиває безпілотник ракетою повітря-повітря. Серед уламків цього величезного БПЛА дослідники ідентифікували залишки авіаційного боєприпасу УМПБ Д- 30 СН, яким російські війська бʼють по мирних містах Донеччини. Спочатку очевидці подумали, що впав російський літак, адже безпілотник має достатньо великі розміри.

Форум

XS
SM
MD
LG