Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ здійснили чотири механізовані атаки на Донбасі, щоб «перевірити реакцію України» – ISW


Часів Яр на мапі DeepState, 20 травня 2024 року
Часів Яр на мапі DeepState, 20 травня 2024 року

Російські війська нещодавно здійснили чотири механізовані атаки на кількох напрямках операції в Донецькій області, щоб «перевірити реакцію України після першої хвилі наступальних зусиль Росії на півночі Харківської області», пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

«На кадрах, опублікованих 27 і 28 травня, видно, як російські війська ведуть посилені механізовані атаки чисельністю у взвод (тобто до 30 осіб – ред.) на схід від Часового Яру і на схід від Новопокровського (на північний захід від Авдіївки), а також механізовані атаки чисельністю приблизно рота (за штатом – до 100 осіб – ред.) поблизу Новомихайлівки (на південний захід від Донецька) і в Старомайорському (на південь від Великої Новосілки)», – вказано в повідомленні.

За даними аналітиків, російські сили «лише незначно просунулися в атаках на схід від Новопокровського та Старомайорського» і не зробили підтверджених просувань поблизу Часового Яру чи Новомихайлівки.

«Останніми днями російські війська знизили темпи атак і наступу на півночі Харківської області та збільшили темпи атак на Покровському (Авдіївському) напрямку. Ці російські механізовані атаки – по одній на кожному з нинішніх чотирьох операційних напрямів Росії – обмежені порівняно з попередніми російськими механізованими атаками», – інформує ISW.

Експерти доходять висновку, що атаки 27 і 28 травня мали на меті оцінити реакцію та оборонні можливості українських військ на донецькому напрямку.

Форум

XS
SM
MD
LG