Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ мають частковий успіх на окремих ділянках на Покровському напрямку – Генштаб ЗСУ


Український військовослужбовець готується вести вогонь із самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» на позиції в Донецькій області, Україна, 21 травня 2024 року
Український військовослужбовець готується вести вогонь із самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» на позиції в Донецькій області, Україна, 21 травня 2024 року

На Покровському напрямку російські війська мають частковий успіх на окремих ділянках. Збройні сили України відбили 25 атак – вживаються заходи щодо стабілізації обстановки та недопущення просування військ РФ, йдеться у зведенні Генштабу станом на 22:30 28 травня.

«Попередні втрати агресора на цьому напрямку склали більше 220 окупантів вбитими та пораненими. Знищено шість бойових броньованих машин, чотири автомобілі та один ПТУР», – розповіли військові.

За даними Генштабу, 19 бойових зіткнень відбулося на Куп’янському напрямку, 16 на Лиманському, десять на Придніпровському, дев’ять на Курахівському, вісім на Сіверському, по шість на Краматорському і Времівському напрямках, три на Оріхівському напрямку.

«На Харківському напрямку відбулося сім бойових зіткнень. Підрозділами Сил оборони відбито чотири штурмові дії російських окупантів в районах Стариці та Вовчанська. Ситуація напружена, але контрольована українськими військами... Попередньо, втрати противника з початку доби на цьому напрямку склали 68 осіб», – йдеться у зведенні.

Загалом від початку доби на фронті відбулося близько 110 бойових зіткнень.

Після засідання Ставки головнокомандувача президент Володимир Зеленський заявив, що намір російських військ – відтягнути Збройні сили України на північ, щоб просунутися на сході. За його словами, ЗСУ знають, як відповідати на ці плани російської армії.

У ніч на 28 травня проєкт DeepState повідомив, що армія Росії просунулася біля Уманського і Нетайлового. Обидва ці села розташовані на захід від Авдіївки, і агресор почав просуватися там уперед після захоплення цього великого міста.

За 30 кілометрів на захід від цих сіл лежить Покровськ – ще одне велике місто на Донбасі. У разі його ахоплення війська Росії зможуть створити загрозу Костянтинівці, Дружківці та Краматорську з півдня.

Форум

XS
SM
MD
LG