Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: війська РФ ввечері наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту


Український військовий на Донеччині, 21 травня 2024 року
Український військовий на Донеччині, 21 травня 2024 року

Російські війська надвечір 28 травня наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту, кількість бойових зіткнень зросла до 108, повідомив у зведенні станом на 20:00 Генеральний штаб ЗСУ.

«На даний час бої ще тривають на 18 ділянках. Найбільш напруженою ситуація залишається на Покровському напрямку», – йдеться в повідомленні.

У командуванні зазначили, що 10 з 25 боїв ще тривають на Покровському напрямку, де російські загарбники атакують поблизу населених пунктів Новоолександрівка і Сокіл.

Крім того, за даними Генштабу, штурмові дії російських сил тривають, зокрема, в районі Вовчанська на Харківському напрямку.

У ніч на 28 травня проєкт DeepState повідомив, що армія Росії просунулася біля Уманського і Нетайлового. Обидва ці села розташовані на захід від Авдіївки, і агресор почав просуватися там уперед після захоплення цього великого міста.

За 30 кілометрів на захід від цих сіл лежить Покровськ – ще одне велике місто на Донбасі. У разі його ахоплення війська Росії зможуть створити загрозу Костянтинівці, Дружківці та Краматорську з півдня.

Форум

XS
SM
MD
LG