Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: інтенсивність боїв на Покровському напрямку зросла «майже вдвічі»


Ілюстраційне фото. Українські військові на лінії фронту поблизу Бахмута на Донеччині, 22 травня 2024 року
Ілюстраційне фото. Українські військові на лінії фронту поблизу Бахмута на Донеччині, 22 травня 2024 року

Російська армія продовжує наступальні дії, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України 28 травня. Найбільшу активність спостерігають на Покровському та Куп’янському напрямках.

Від початку доби на фронті зафіксували 64 бойових зіткнення. На Харківському напрямку наразі тривають бої біля Липців та Стариці, російська армія застосовує керовані авіабомби.

Зросла інтенсивність російських штурмових дій на Куп’янському напрямку – армія РФ атакувала позиції Сил оборони біля Синьківки, Новоселівки, М’ясожарівки, Дружелюбівки та Твердохлібового 12 разів, вісім із них відбили. Зараз тривають бої в районах Петропавлівки, Степового, Новоєгорівки та Невського.

Крім того, російські загарбники намагаються штурмувати на Краматорському напрямку, одна з чотирьох атак ще триває.

Читайте також: Росія втратила за добу майже півтори тисячі військових і понад 20 танків – Генштаб ЗСУ

«Особливо активний противник сьогодні на Покровському напрямку. Тут інтенсивність боїв збільшилась майже вдвічі. На даний час зафіксовано 15 боєзіткнень. П’ять з них ще тривають поблизу Новоолександрівки, Калинового та Прогресу. Костянтинівку окупанти обстріляли некерованими авіаційними ракетами», – повідомляє командування.

Також фіксуються спроби російської армії атакувати на Времівському та Оріхівському напрямках.

«На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, російський агресор сім разів намагався потіснити підрозділи Сил оборони неподалік Ольгівки та Нової Тягинки. Атакував з використанням п’яти КАБів. Успіху не мав. Триває бій біля Кринок», – йдеться в зведенні.

Напередодні Генштаб повідомляв про близько сотні бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському, Куп’янському, Харківському та Времівському напрямках.

Форум

XS
SM
MD
LG