Доступність посилання

ТОП новини

Верещук: гуманітарний коридор на кордоні Сумської області з РФ тимчасово закрили


Міністерка зазначила, що продовжує діяти гуманітарний коридор на кордоні з Білоруссю «Мокрани-Доманове»
Міністерка зазначила, що продовжує діяти гуманітарний коридор на кордоні з Білоруссю «Мокрани-Доманове»

Гуманітарний коридор у пункті пропуску «Колотилівка» (РФ) – «Покровка» (Україна) на Сумщині, єдиному чинному пункті перетину, що досі діяв між Україною і Росією, через який українці, які евакуйовуються з окупованих територій, могли повернутися на підконтрольну територію України, тимчасово закрили, повідомила віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«На Сумському напрямку – зараз загострення. Ворог обстрілює наші території. Станом на сьогодні призупинено дію гуманітарного коридору «Колотилівка-Покровка». Як кажуть наші військові, це щонайменше на 10 днів. А далі – буде видно», – сказала вона в ефірі телемарафону 7 серпня.

Міністерка зазначила, що продовжує діяти гуманітарний коридор на кордоні з Білоруссю «Мокрани-Доманове».

«Ми чекаємо на людей. Все, що було на Сумському напрямку, буде забезпечено людям на пункті «Білорусь-Волинь», – сказала Верещук.

Раніше голова ОВА Володимир Артюх заявив, що ситуація на Сумщині є досить напруженою, більше ніж добу тривала повітряна тривога. Він повідомив, що на Сумщині проводиться обов’язкова евакуація з населених пунктів п’яти громад Сумського району.

За словами Володимира Артюха, приблизно йдеться про евакуацію 6000 людей, серед них – 425 дітей.

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону в Суджанському і Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ. Українська сторона на ці заяви поки не реагувала.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, російська авіація 7 серпня збільшила активність біля прикордонних районів Сумської області – станом на 16:00 противник вже скинув близько 30 керованих авіабомб, завдаючи ударів, зокрема, по районах Біловодів, Кияниці, Журавки і низки інших населених пунктів.

Також, за даними штабу, від обстрілів із території РФ продовжують потерпати прикордонні населені пункти на півночі України – Бачівськ, Товстодубове, Кучерівка, Нова Гута, Ромашкове і Покровка.

Форум

XS
SM
MD
LG