Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони РФ звинувачує ЗСУ в атаках у Курській області та цим пояснює авіаудари РФ по Сумщині. Київ не коментує


Курська область РФ, 6 серпня 2024 року
Курська область РФ, 6 серпня 2024 року

Міноборони РФ звинувачує українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ.

«Сьогодні з 8:00 ранку мск противник після вогневої підготовки силами до трьохсот бойовиків зі складу 22-ї механізованої бригади ЗСУ за підтримки 11 танків і більше 20 бойових броньованих машин атакував позиції підрозділів прикриття кордону РФ в районах населених пунктів Ніколаєво-Дар'їно та Олешня Курської області», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в телеграмі.

Москва заявляє, що сили РФ «відбивають атаки і завдають вогневої поразки противнику в районі державного кордону та резервів на території Сумської області».

У Міноборони звітують, що російська авіація завдала ударів по нібито «зосередженням живої сили та техніки ЗСУ» в районах населених пунктів Басівка, Журавка, Хотінь, Юнаківка, Біловоди, Храпівщина Сумської області.

У 22-й механізованій бригаді ЗСУ ці заяви російської сторони наразі не коментували. Джерела видання NV в ГУР відмовились коментувати тему «прориву» у Курській області, але зазначили, що у цих діях точно не залучені бійці «РДК», які воюють в складі ЗСУ.

Раніше російська місцева влада звинуватила ЗСУ у спробі прориву кордону у Суданському та Кореневському районах Курської області РФ.

Генеральний штаб ЗСУ ці заяви не коментував, але повідомляв, що від російських обстрілів продовжуютьпотерпати прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Зокрема, від вогню артилерії та мінометів сьогодні постраждали райони населених пунктів Порозок, Бобилівка, Катеринівка, Студенок, Бачівськ, Біла Береза, Мезенівка, Волфине, Іскриківщина, Басівка, Миропілля, Карповичі, Грем’яч та Бучки.

Повітряні сили ЗСУ протягом дня неодноразово попереджали про пуски противником КАБів у напрямку Сумщини. Місцева влада повідомила, що російські війська ракетами атакували інфраструктуру Сумського району.
Попередньо, без жертв.

Читайте також: Після Харківщини Росія може розпочати наступ на Сумщині – Буданов

Після того, як російські сили у травні розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов припускав, що Росія може розпочати наступ на Сумщині.

Президент України Володимир Зеленський казав, що намір російських військ – відтягнути Збройні сили України на північ, щоб просунутися на сході.

Форум

XS
SM
MD
LG