Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові збили над Сумщиною російський гелікоптер – ОВА


У соцмережах раніше писали про ймовірне збиття гелікоптера Ка-52.
У соцмережах раніше писали про ймовірне збиття гелікоптера Ка-52.

Українські військові збили над Сумщиною російський гелікоптер, повідомляє обласна військова адміністрація.

«Сьогодні, 6 серпня у небі над Сумщиною підрозділами сил оборони та безпеки було знищено ворожу балістичну ракету, 2 БпЛА та один гелікоптер», – йдеться у повідомленні.

У соцмережах раніше писали про ймовірне збиття гелікоптера Ка-52.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, Росія у війні проти України втратила 326 гелікоптерів. Москва про втрати своєї техніки не повідомляє.

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону у Суджанському та Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ.

Москва заявила, що сили РФ «відбивають атаки і завдають вогневої поразки противнику в районі державного кордону та резервів на території Сумської області», а російська авіація завдала ударів по нібито «зосередженням живої сили та техніки ЗСУ» в районах низки українських населених пунктів на Сумщині.

Українська сторона на ці заяви не реагувала.

Повітряні сили ЗСУ протягом дня неодноразово попереджали про пуски противником КАБів у напрямку Сумщини. Місцева влада повідомила, що російські війська ракетами атакували інфраструктуру Сумського району.
Попередньо, без жертв.

Читайте також: Після Харківщини Росія може розпочати наступ на Сумщині – Буданов

Після того, як російські сили у травні розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов припускав, що Росія може розпочати наступ на Сумщині.

Форум

XS
SM
MD
LG