Доступність посилання

ТОП новини

Спікер Палати представників США Джонсон «не впевнений», чи зможе зустрітися з Зеленським


Джонсон сказав, що не певен, чи залишиться у Вашингтоні, бо плани Конгресу змінилися
Джонсон сказав, що не певен, чи залишиться у Вашингтоні, бо плани Конгресу змінилися

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що «не впевнений», чи зможе зустрітися з президентом України 26 вересня, коли Володимир Зеленський приїде до Вашингтона. Про це Джонсон сказав у коментарі «Голосу Америки».

Республіканець Джонсон сказав, що не певен, чи залишиться у Вашингтоні, бо плани Конгресу змінилися. «Я не думаю, що ми будемо у місті в четвер. Розклад наших засідань змінився. Все дуже плинне. На узбережжя Мексиканської затоки наближається ураган. Багато з нас роз’їдеться, люди повертаються додому через це. Тож поки я не впевнений», – сказав спікер.

«Голос Америки» повідомляє, що напередодні в офісі лідера більшості в Сенаті Конгресі Чака Шумера повідомили, що в розкладі Конгресу настали зміни – останні голосування цього тижня і місяця в Конгресі призначені на середу, а після цього конгресмени і сенатори роз’їдуться по своїх округах через негоду.

Зеленський у рамках своєї поїздки до США буде у Вашингтоні, де 26 вересня планує провести зустрічі з президентом Джо Байденом і віцепрезиденткою і кандидаткою від демократів на виборах президента США Камалою Гарріс, щоб представити «план перемоги» України. Планувалося, що Зеленський також проведе схожу зустріч із кандидатом у президенти США від республіканців Дональдом Трампом. Проте, за даними медіа, зустріч між Зеленським і Трампом не призначена.

24 вересня Reuters із посиланням на лідера більшості в Сенаті Чака Шумера повідомив, що Зеленський 26 вересня також відвідає Капітолій США, щоб зустрітися з законодавцями-демократами і законодавцями-республіканцями.

Форум

XS
SM
MD
LG