Доступність посилання

ТОП новини

Трамп каже, що «виведе» США із війни в Україні у разі перемоги на виборах


Кандидат у президенти від Республіканської партії, колишній президент Дональд Трамп виступив з промовою в Савані, штат Джорджія, США, 24 вересня 2024 року
Кандидат у президенти від Республіканської партії, колишній президент Дональд Трамп виступив з промовою в Савані, штат Джорджія, США, 24 вересня 2024 року

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив 24 вересня, що Сполученим Штатам необхідно вийти з війни в Україні і обіцяє це зробити у разі свого виграшу на виборах.

За його словами, віцепрезидентка Камала Гарріс і президент Джо Байден не мають плану, як зупинити війну.

«Байден і Камала втягнули нас у цю війну в Україні, і тепер вони не можуть нас звідти витягти», – сказав Трамп під час виступу в Джорджії. Я думаю, що ми застрягнемо в цій війні, якщо я не буду президентом. Я це зроблю. Я проведу переговори, я вийду звідти. Ми повинні вийти. Байден каже: «Ми не підемо, поки не переможемо». А що буде, якщо вони переможуть?».

У липні Дональд Трамп пообіцяв покласти край війнам в Україні та смузі Гази і звільнити американських «заручників», коли приймав номінацію на посаду президента на Республіканському національному зʼїзді, однак не надав жодних подробиць, як він це планує зробити.

Президент Володимир Зеленський перебуває в США, де планує відвідати сесію Генасамблеї ООН, а також представити «план перемоги» України президентові США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

З Байденом і Гарріс Зеленський має зустрітися 26 вересня. Трамп минулого тижня заявив, що, «ймовірно», зустрінеться із Зеленським.

США і союзники надали багатомільярдну допомогу Україні з початку російського вторгнення в лютому 2022 року, а також запровадили кілька раундів санкцій проти Москви.

Раніше під час телефонної розмови з Трампом Зеленський відзначав «життєву важливість двопартійної та двопалатної американської підтримки для захисту свободи й незалежності» України.

Форум

XS
SM
MD
LG