Доступність посилання

ТОП новини

У Франції продовжили арешт гендиректора Telegram Павла Дурова


Термін утримання Дурова під вартою продовжено на 48 годин
Термін утримання Дурова під вартою продовжено на 48 годин

Французький слідчий суддя продовжив термін тримання під вартою генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова, повідомила 27 серпня прокуратура Парижа.

У заяві йдеться, що термін утримання Дурова під вартою продовжено на 48 годин.

Напередодні прокуратура повідомила про допит засновника Telegram Павла Дурова щодо дій особи, яка може бути причетною до 12 злочинів. Серед них кіберзлочини, відмивання грошей та імпорт криптологічного пристрою без попереднього декларування.

Раніше у Єврокомісії заявили, що арешт гендиректора Telegram Павла Дурова у Франції за підозрою в дозволі злочинної діяльності на його платформі не має нічого спільного з зобов’язаннями компанії відповідно до закону ЄС про цифрові послуги (DSA – Digital Services Act – ред.).

Уродженця Росії й засновника месенджера Telegram Павла Дурова заарештували після того, як у суботу ввечері він прилетів на своєму приватному літаку до Парижа.

Мільярдера звинувачують у тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання його месенджера підписниками, зокрема педофілії й торгівлі наркотиками. Вважається, що Дуров не запровадив модерацію контенту, пропонуючи натомість у меседжері одноразовий номер і криптовалюти, й не співпрацював зі слідством.

Дуров є громадянином Росії, Франції, Обʼєднаних Арабських Еміратів і карибської острівної держави Сент-Кітс і Невіс.

Форум

XS
SM
MD
LG