Доступність посилання

ТОП новини

По всіх напрямках українські військові показують «гарний результат» – Зеленський


За словами Володимира Зеленського, за сьогодні є «хороші та потрібні результати у знищенні російської техніки під Торецьком»
За словами Володимира Зеленського, за сьогодні є «хороші та потрібні результати у знищенні російської техніки під Торецьком»

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів про ситуацію на фронті, по всіх напрямках українські військові показують «гарний результат», повідомив президент Володимир Зеленський у новому відеозверненні.

«Щойно доповідав головком Сирський. І щодо ситуації на сході України, і щодо операції в Курській області, і щодо «обмінного фонду», щодо комплектації наших бригад – комплектації наших резервів: це і снаряди, і зброя. По всіх напрямках наші хлопці – ви молодці», – наголосив президент.

За словами Зеленського, 18 серпня є «хороші та потрібні результати у знищенні російської техніки під Торецьком», а основне завдання України нині – «знищити якомога більше російського потенціалу і проводити максимум контрударної роботи». Це, як додав президент, «стосується і створення «буферної зони» завдяки операції в Курській області».

«Все, що завдає втрат російській армії, російській державі, їхній оборонці та їхній економіці – все це допомагає нам не допускати розширення війни та наближати справедливе закінчення цієї агресії. Справедливий мир для України», – додав він.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 80 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте в Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону на цей час евакуйовано понад 120 тисяч людей.

Президент Володимир Зеленський 13 серпня у своєму відеозверненні сказав, що в Курській області РФ вже сотні військових російської армії здалися в полон. Москва про це не повідомляє. Точне число полонених – невідоме.

Раніше телеканал CNN із посиланням на двох високопоставлених чиновників США повідомив, що Росія перекинула з окупованих територій України до російської Курської області кілька бригад чисельністю не менше від однієї тисячі осіб кожна, щоб протистояти наступу ЗСУ, але серйозних сил із ділянок фронту в Україні досі не знімала.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG