Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ активно наступали на Торецькому напрямку – зведення Генштабу


Військовослужбовці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади на позиціях біля Торецька, Донецька область, Україна, липень 2024 року
Військовослужбовці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади на позиціях біля Торецька, Донецька область, Україна, липень 2024 року

Протягом минулої доби зафіксовано 145 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку, також російські війська активно наступали на Торецькому напрямку, йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України 19 серпня.

За даними ЗСУ, на Торецькому напрямку війська РФ атакували 24 рази неподалік Залізного, Торецька, Диліївки та Неліпівки.

«На Покровському напрямку наші захисники відбивали 45 ворожих штурмових дій в районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Миколаївка, Птиче, Новогродівка, Завітне, Скучне та Михайлівка. Найбільша концентрація атак була біля Воздвиженки та Новогродівки», – кажуть у штабі.

На Краматорському напрямку точилося 14 боїв у районах Григорівки, Калинівки, Часового Яру, Кліщіївки, Ступочок та Предтечиного. Також на Харківському напрямку відбулося три бої поблизу Липців та Вовчанська.

«На Куп’янському напрямку ворог атакував 20 разів. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Глушківки, Стельмахівки, Колесниківки, Лозової та Синьківки. На Лиманському напрямку відбулося 20 боєзіткнень, зокрема, біля Греківки, Макіївки, Невського, Тернів, Новосадового та Торського», ­– вказано у зведенні.

Крім того, війська РФ наступали на Сіверському, Курахівському, Времівському і Придніпровському напрямках.

13 серпня Олександр Бордіян, виконувач обов’язки пресофіцера 32-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») заявив, що бої біля міста Торецьк йдуть у міській забудові.

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на Торецькому напрямку противник, за підтримки авіації, здійснив 19 атак неподалік Північного, Торецька та Залізного.

З 12 серпня на Донеччині почали діяти нові правила комендантської години, зокрема, у населених пунктах, розташованих від лінії фронту менше ніж на 10 кілометрів, – з 17:00 до 09:00.

Також голова Донецької області Вадим Філашкін повідомив, що в Торецьку залишаються близько трьох тисяч людей, щодня звідти евакують 10-15 місцевих. Обласна влада регулярно закликає жителів Донеччини евакуюватися.

Форум

XS
SM
MD
LG