Доступність посилання

ТОП новини

У ВМС пояснили, навіщо Росія тримає підводні човни в Чорному морі


Росія випускає свої підводні човни в Чорне море, щоб поставити «галочку» про присутність, каже Дмитро Плетенчук
Росія випускає свої підводні човни в Чорне море, щоб поставити «галочку» про присутність, каже Дмитро Плетенчук

Росія випускає свої підводні човни в Чорне море, щоб поставити «галочку» про присутність, розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

За його словами, «росіяни намагаються зберегти бодай номінальну присутність хоча б в Чорному морі, натомість Азовське море ворожі кораблі покинули повністю».

Плетенчук пояснив це тим, що «максимальна глибина моря складає 15 метрів, тож там підводним човном не розженешся». Враховуючи це, за його словами, «навіть у надводному положенні підводному кораблю в Азовському морі буде затісно».

«А в Чорному морі глибина дозволяє в принципі бути присутніми. От вони намагаються цю присутність демонструвати у такий спосіб. Виходити надводними човнами в них бажання особливого немає», – сказав речник ВМС.

У червні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі й носії «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG