Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові атакували одну з газових вишок у Чорному морі – ВМС


Українські військові атакували одну з газових вишок у акваторії Чорного моря, каже Дмитро Плетенчук
Українські військові атакували одну з газових вишок у акваторії Чорного моря, каже Дмитро Плетенчук

Українські військові атакували одну з газових вишок у акваторії Чорного моря, йдеться у повідомленні речника Військово-морських сил України Дмитра Плетенчука.

У мережі 10 серпня з’явилось відео нібито «удару» по газовій вишці у Чорному морі.

Речник ВМС підтвердив удар по вишці. Плетенчук заявив, що «це була операція Військово-морських сил України та Головного управління розвідки Міноборони».

«Так, окупанти використовували цю локацію для GPS-спуфінгу з метою зробити небезпечним цивільне судноплавство. Допустити цього ми не можемо. І так, за пів доби до ураження ворог закинув на платформу обладнання та військовий персонал. Цивільних там не було. Штатний функціонал платформа не виконувала», – зазначив він.

Раніше Плетенчук заявив, що Росія вперше вивела в море одночасно три підводні човни, оснащені крилатими ракетами. Тоді він уточнив, що фактично це всі наявні в Азово-Чорноморському регіоні.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG