Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони РФ підтвердити присутність українських військових на околиці Суджі


Російські телеграм-канали ще 7 серпня писали, що бої розпочалися вже на території міста Суджа
Російські телеграм-канали ще 7 серпня писали, що бої розпочалися вже на території міста Суджа

У Міноборони РФ підтвердити присутність українських військових на околиці Суджі.

«Здійснювалася вогнева поразка живої сили та техніки ЗСУ в районах населених пунктів Дар'їно, Гоголівка, Меловий, Микільський та на західній околиці Суджі», – йдеться у повідомлення російського оборонного відомства у телеграмі.

У РФ також заявляють, що протягом доби «припинялися спроби рейдових дій підрозділів противника» вглиб російської території на Курському напрямку.

Російські телеграм-канали ще 7 серпня писали, що бої розпочалися вже на території міста Суджа Курської області, яке розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону.

Читайте також: Пентагон про події в Курській області РФ: «це узгоджується з нашою політикою»

6 серпня у РФ заявили про спробу прориву ЗСУ у Курській області РФ. У регіоні четвертий день продовжуються бої.

Місцева влада 7 серпня оголосила надзвичайний стан у Курській області РФ після того, як президент Росії Володимир Путін назвав події в регіоні «масштабною провокацією» Києва. Міністерство охорони здоров’я РФ 8 серпня заявило, що за три дні внаслідок обстрілів у Курській області постраждали 66 осіб. Сьогодні у Курській області оголосили вже «надзвичайну ситуацію федерального характеру».

Читайте також: У Росії визнали втрати своїх військових у Курській області

Ввечері 8 серпня видання The Insider із посиланням на різні джерела, включаючи місцевих жителів, писало, що українські військові за час прориву на територію Курської області Росії змогли взяти під свій контроль 11 населених пунктів. В основному йдеться про невеликі поселення, проте загалом ЗСУ, за даними ЗМІ, контролюють на даний момент близько 350 квадратних кілометрів: за розміром це порівняно з територією міста Харків.

За даними російського видання «Агентство», яке проаналізувало повідомлення блогерів 8 серпня, українські сили вже перебувають за 23-26 км від кордону з Україною.

Українська сторона офіційно події в Курській області РФ не коментувала.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив напередодні, що реакція Держдепартаменту США і представника Євросоюзу на події в Курській області Росії, «чітко говорять про те, що наші партнери нарешті усвідомлюють, що все, що стосується дій України – це суверенне право України і це про деескалацію, це про правильний вихід на фіналізацію цієї війни».

Форум

XS
SM
MD
LG